PacqueeDave

PacqueeDave

 

Lepelstraat 23

2920 Nieuwmoer / Kalmthout

Tel: 0494 21 11 22

Verwarming

Sanitair

Zonneboilers

De zonneboiler wordt tegenwoordig steeds meer door particulieren en bedrijven aangeschaft, omdat het een aanzienlijk besparing oplevert bij het verbruik van uw tapwaterverwarming. Dit kan wel oplopen tot een besparing van 50% op uw verbruik zonder boiler.

(N)

Waar zonnepanelen gebruik maken van de elektromagnetische eigenschappen van het zonlicht, maakt een zonneboiler gebruik van de warmte van het zonlicht. Via een leidingsysteem wordt deze warmte doorgevoerd naar het door u te consumeren warme water.

Een zonneboiler is zo ontwikkeld dat het u ook in de winter kan voorzien van warm water. Het is dus niet zo dat wanneer de zon niet de gehele dag schijnt, u niet kunt beschikken over warm water. Mocht iets dergelijks onverhoopt voorvallen, dan zal de boiler altijd extra worden verwarmd door bijvoorbeeld een cv-ketel of geiser.

De plaatsing van een zonneboiler is iets omvattender dan bij een zonnepaneel.

De collectoren van de zonneboiler kunnen net als bij zonnepanelen het best op een dak worden geplaatst. Alleen bij een zonneboiler moet er ook een tank worden geplaatst om het water in te verwarmen. Bedenk dus dat u voldoende ruimte heeft om dit vat van ca. 100 liter te plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KALMTHOUT

 

Nieuwmoer is een van de vier dorpskernen van Kalmthout in de Belgische provincie Antwerpen.

 

Boven Nieuwmoer ligt Essen, in het westen Kalmthout, in het oosten het Nederlandse Achtmaal en in het zuiden de gemeente Wuustwezel.

 

Het heeft ook een neogotische OLV-kerk